روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد با توجه به سابقه استفاده جمهوری اسلامی از گروههای تبهکار برای حمله به اهداف مورد نظر خود در کشورهای غربی، حکومت ایران همچنان در تلاش است با استخدام این گروهها، منافع اسرائیل را در سراسر دنیا هدف قرار دهد.
این روزنامه روز جمعه ۲۰ مهر در گزارشی نوشت حملات متعدد اسرائیل به جمهوری اسلامی و متحدان آن و همچنین کشته شدن حسن نصرالله، دبیرکل پیشین حزبالله لبنان، گزینههای پیش روی تهران برای مقابله با اسرائیل را محدود کرده است.
به گزارش وال استریت ژورنال، اقدامات تلافیجویانه حکومت ایران علیه اسرائیل میتواند به یک جنگ منطقهای بینجامد و به همین دلیل، جمهوری اسلامی به دنبال یافتن راههای جدید برای ضربه زدن به اسرائیل است.
کارشناسان و آژانسهای امنیتی کشورهای غربی بیم دارند تهران از طریق استخدام گروههای جنایتکار سازمانیافته، منافع اسرائیل را در غرب هدف قرار دهد.
تاکنون گزارشهای متعددی از سوی نهادهای امنیتی و رسانههای غربی درباره ارتباط جمهوری اسلامی و گروههای تبهکار برای حمله به مخالفان تهران در خارج از کشور منتشر شده است.
روزنامه واشینگتنپست روز ۲۲ شهریور گزارش داد حکومت ایران با تکیه بر شبکههای جنایتکار غربی به برنامهریزی اقدامات خشن علیه مخالفان خود در آمریکا و اروپا دست زده است.
به گزارش واشینگتنپست، در میان اهداف جمهوری اسلامی، حداقل پنج روزنامهنگار ایراناینترنشنال، یک روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی تبعیدی در بروکلین، یک فعال حقوق زنان در سوئیس و فعالان حقوق الجیبیتیکیوپلاس در آلمان به چشم میخورند.
وال استریت ژورنال در ادامه گزارش خود نوشت ظن آن میرود حملات اخیر به منافع اسرائیل در کشورهای اروپایی با دستور حکومت ایران انجام شده باشد.
پلیس دانمارک هفته گذشته دو مرد سوئدی ۱۶ و ۱۹ ساله را به اتهام تروریسم دستگیر کرد. آنها به دست داشتن در دو انفجار، احتمالا ناشی از نارنجک دستی، در نزدیکی سفارت اسرائیل در کپنهاگ دانمارک متهم شدهاند.
رسانههای سوئدی در همین زمینه نوشتند این دو نفر با رهبر یک باند تبهکار در ارتباط بودند که به هدایت توطئههای خشونتآمیز در کشورهای اسکاندیناوی از طرف جمهوری اسلامی متهم است.
بر اساس گزارشها، رهبر این باند تبهکار هماکنون در تهران مخفی شده است.
در روز ۱۳ مهر، یک منبع آگاه سوئدی و یک منبع در پلیس این کشور در گفتوگو با ایراناینترنشنال تایید کردند تهران پشت حملات مسلحانه به سفارتخانههای اسرائیل در شهرهای استکهلم و کپنهاگ است.
شورای امنیت ملی اسرائیل در اوایل مهرماه هشدار داد از زمان تهاجم مرگبار هفتم اکتبر، تلاشهای برای هدف قرار دادن منافع اسرائیل در سراسر جهان افزایش چشمگیری داشته است.
اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد. در سوی دیگر، گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی، از جمله حزبالله لبنان و حوثیهای یمن، در حمایت از حماس وارد این مناقشه شدند و درگیریهای شدید و مرگبار در طول یک سال گذشته، منطقه را به بیثباتی کشانده است.
وال استریت ژورنال به نقل از کارشناسان امنیتی نوشت جمهوری اسلامی و متحدان آن برای پاسخ به حملات اخیر اسرائیل به لبنان «گزینههای محدودی» در خاورمیانه دارند.
این کارشناسان افزودند با در نظر گرفتن شرایط موجود، «اروپا میدانی در دسترس برای ضربه زدن به منافع اسرائیل فراهم میکند».
دانیل بایمن، پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی در واشینگتن، در همین ارتباط گفت: «عملیاتهای مخفی در اروپا بهطور فزایندهای برای بازیگران متخاصم به ابزار جنگ نامتقارن تبدیل شده است.»
او اضافه کرد: «طرحهای حمله در اروپا به منابع کمی نیاز دارند… این به شما امکان میدهد تا به طیف وسیعی از اهداف که اغلب بدون دفاع هستند، حمله کنید. گروههای کوچکی از افراد میتوانند این کار را بدون نیاز به آموزش و پول زیاد انجام دهند.»
وال استریت ژورنال نوشت جمهوری اسلامی سابقهای طولانی در برنامهریزی حملات علیه اهداف یهودی و اسرائیلی دارد که از آن جمله میتوان به نقش حزبالله، بهعنوان یکی از گروههای مورد حمایت تهران، در بمبگذاری در مرکز فرهنگی یهودیان در بوئنوس آیرس آرژانتین در سال ۱۹۹۴ و بمبگذاری در یک اتوبوس حامل گردشگران اسرائیلی در بلغارستان در سال ۲۰۱۲ اشاره کرد.
این روزنامه افزود با توجه به باز بودن نسبی مرزها در اروپا و افزایش جرائم سازمانیافته در کشورهایی مانند سوئد، بریتانیا، هلند و آلمان که بهصورت تاریخی امن به شمار میرفتند، اکنون «فرصتهای جدیدی» در اختیار جمهوری اسلامی برای حمله به اهداف مورد نظرش قرار گرفته است.
روزنامه لوموند روز ششم تیر نوشت سیامک تدین طهماسبی، روزنامهنگار مستقل و فعال مخالف جمهوری اسلامی در هلند، از سوء قصد جان سالم به در برده است.
دفتر دادستان عمومی شمال هلند در گفتوگو با لوموند تایید کرد دو مهاجم که قصد ورود به منزل تدین طهماسبی را داشتند، حامل «سلاح گرم» بودند. یکی از مهاجمان یک شهروند تونسی مقیم فرانسه است که در گروه موکرو مافیا، یک کارتل قاچاق مواد مخدر در شمال اروپا، عضویت دارد.
فریدریک هولتگرن-فریبرگ، سخنگوی سرویس امنیتی سوئد، در مصاحبه با وال استریت ژورنال گفت فعالیتهای بیثباتکننده جمهوری اسلامی برای سالها غالبا ایرانیان تبعیدی در سوئد را هدف قرار میداد، اما حکومت ایران از بهار سال جاری از طریق گروههای تبهکار، حمله به اهداف اسرائیلی را نیز در دستور کار قرار داده است.
این روزنامه همچنین در گزارش خود به حمله به پوریا زارعتی، مجری تلویزیون ایراناینترنشنال، پرداخت و نوشت جنایتکاران مخالفان جمهوری اسلامی را نیز هدف قرار دادهاند.
زراعتی روز ۱۰ فروردین هنگام خروج از منزلش در محله ویمبلدون لندن هدف حمله افراد ناشناس قرار گرفت و از ناحیه پا مجروح شد. او روز ۱۲ فروردین از بیمارستان مرخص شد.
مهران عباسیان، خبرنگار ایراناینترنشنال در سوئد، نیز روز ۲۳ خرداد در پی تهدیدهای امنیتی در خانه امن ساکن شد.
عباسیان در خصوص این تهدید گفت: «به تازگی یک گروه تبهکار در سوئد از طرف جمهوری اسلامی مامور کشتن من و یکی از همکارانم شده است.»
روزنامه دیلیمیل روز ۱۸ فروردین گزارش داد حکومت ایران از گروههای جنایتکار سازمانیافته برای حمله به اهداف مورد نظر خود در اروپا استفاده میکند.
روزنامه گاردین در گزارشی در شهریور ۱۴۰۲ به تهدید، آزار و اذیت فعالان سیاسی مخالف جمهوری اسلامی در سراسر اروپا پرداخت و به نقل از ۱۵ تن از آنان که ساکن بریتانیا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، سوئد و سوئیس هستند، نوشت که حکومت ایران پشت این کارزار سرکوب قرار دارد.