برخورد با بیش از ۳۰ هزار زن در ایران در سال ۲۰۲۴

مجموعه حقوق بشری هرانا گزارش داد جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۴ میلادی با بیش از ۳۰ هزار زن به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری برخورد کرده است. طبق این گزارش، ۶۴۴ زن در ایران طی این بازه زمانی به دلیل داشتن پوشش اختیاری بازداشت شدند.

هرانا با اشاره به اینکه ۶۱۸ مورد از این بازداشت‌ها در راستای طرح موسوم به «نور» صورت گرفت، نوشت دست‌کم ۱۰ نفر از بازداشت‌شدگان به ۵۷ ماه حبس و ۱۴ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده‌اند.

همچنین طی این مدت حداقل ۳۶۵ واحد صنفی به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، از سوی اداره نظارت بر اماکن عمومی پلمب شدند.

این آمار به خوبی نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی همزمان با گسترش نافرمانی مدنی زنان در ایران، تمام تلاش خود را برای تحمیل حجاب اجباری به کار بسته است.

جمهوری اسلامی در چهار دهه اخیر در قالب طرح‌های مختلف همچون «طرح نور»، «حجاب‌بان»، «طرح طوبی» و «گشت ارشاد»، تلاش کرده تا حجاب و پوشش مورد نظر خود را بر مردم در ایران تحمیل کند.

در گزارش هرانا که ششم دی ماه درباره موراد نقض حقوق بشر در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر شده آمده که طی این مدت دست‌کم ۲۶ مورد تجاوز و آزار جنسی، ۱۱۴ مورد قتل زنان، ۳۷ مورد قتل ناموسی، یک مورد خودسوزی و سه مورد خودکشی ثبت شده است.

طی این بازه زمانی، زنان در دست‌کم ۱۶ هزار و ۲۶۴ مورد تحت خشونت خانگی قرار گرفته‌اند و در ۳۰ هزار و ۶۲۹ مورد برخورد تحت عنوان بدحجابی را تجربه کرده‌اند.

علاوه بر این، در این مدت در سه مورد اسیدپاشی، ۱۴ مورد احضار به مراجع قضایی-امنیتی، سه مورد ممنوع‌الخروجی، دو مورد محاکمه در مراجع قضایی و پنج مورد تبعیض در محیط‌های اجتماعی علیه زنان ثبت شده است.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، هفتم آذر اعلام کرد قانون «عفاف و حجاب» ۲۳ آذر برای اجرا ابلاغ به دولت خواهد شد.

این موضوع با گذشت دو هفته هنوز محقق نشده و گمانه‌زنی‌ها درباره سرنوشت و زمان اجرای آن افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: چهار تشکل مستقل: قانون تحمیل حجاب اجباری تجاوز آشکار به حقوق زنان است

همزمان با تشدید فشارها برای اعمال قانون حجاب اجباری و ایجاد سبک زندگی دلخواه جمهوری اسلامی، زنان همچنان به نافرمانی مدنی خود ادامه می‌دهند.

طی روزهای گذشته بسیاری از زنان در ایران با انتشار تصاویری از خود با پوشش اختیاری در فضای مجازی، این قانون را به چالش کشیده‌اند.

توسط حسن حمزه زاده حیقی

حسن حمزه زاده متولد سال ٦٥ در كرج ،كارشناس رشته عمران ساختمان و فعال حقوق بشر در ايران بوده و سعى دارم در اين راه بزرگ با قدم هاى كوچك و پيوسته در راستاى هدف خود كه آزادى و برابرى و رعايت تمامى قوانين حقوق بشرى در ايران ميباشد حركت كرده و باشد كه فعاليت هاي اين حقير در جهت آگاهى رسانى و افشاگرى كار آمد بوده و به اميد روزي كه طلوع خوشيد نويد بخش انسانيتى توام با حس آزادى و رهايى از ظلم و ستم نه تنها براي مردم ايران بلكه براى تمامى جوامع بشر باشد .

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها