ممانعت از اعزام

بهنام موسیوند، فعال مدنی محبوس در زندان اوین، امروز چهارشنبه ۲ شهریور، علیرغم تعیین وقت قبلی به دلیل مخالفت وی با انتقال با دستبند و پابند و لباس زندان از اعزام به بیمارستان محروم ماند. این در حالی است که بخشنامه اخیر سازمان زندان ها در خصوص رعایت حقوق زندانیان و بازداشت شدگان صراحتا به ممنوعیت استفاده از پابند به جز در خصوص متهمان به جرائم خشن اشاره کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۲ شهریور ماه ۱۴۰۱، بهنام موسیوند،فعال مدنی محبوس در زندان اوین، علیرغم تعیین وقت قبلی به دلیل مخالفت وی با انتقال با دستبند و پابند و لباس زندان از اعزام به بیمارستان محروم شد.

یک منبع مطلع با بیان اینکه بهنام موسیوند از ناراحتی های گوارشی و هموروئید رنج میبرد، به هرانا گفت: «بهنام امروز علیرغم تعیین وقت قبلی از دکتر متخصص گوارش، به علت بهانه تراشی مسئولان جهت انتقال وی با دستبند و پابند و لباس زندان از اعزام بیمارستان محروم ماند. همچنین مسئولین بهداری داروهای که برای مشکلات پروستات و مجاری ادراری وی الزامی است را با تاخیر و محدودیت به او میدهند که این اقدام مسئولان باعث شده که او دچار تکرر ادرار شدید شود. آقای موسیوند از رسیدگی دارویی و پزشکی محروم مانده است.»

این در حالی است که بخشنامه اخیر سازمان زندان ها در خصوص رعایت حقوق زندانیان و بازداشت شدگان صراحتا به ممنوعیت استفاده از پابند به جز متهمان به جرائم خشن اشاره کرده است.

پیشتر یک منبع مطلع در خصوص آخرین وضعیت آقای موسیوند به هرانا گفته بود: «وضعیت دستگاه گوارش بهنام بعد از اعتصاب غذا مناسب نیست، مدام در این ناحیه درد دارد و این علاوه بر مشکلات کلیه و پروستاتش است که پزشک معالجش مدتی قبل تشخیص به ضرورت عمل جراحی داده بود. اما به گفته پزشک هزینه جراحی تحت پوشش بیمه درمانی زندانیان قرار نمیگیرد. یعنی نه بهنام را به مرخصی اعزام میکنند تا تحت نظر پزشک و معالجعه قرار گیرد و نه در زندان، خودشان درمانش میکنند. چرا که داروهای تجویز شده برای مشکلات پروستاتش بی اثر شده و پزشک هم از این موضوع مطلع است.»

بهنام موسیوند در تاریخ ۳۰ فروردین‌ماه در اعتراض به شرایط زندان دست به اعتصاب غذا زده و مدتی بعد به دلیل مخالفت با زدن دستبند به هنگام اعزام به بیمارستان، توسط ماموران زندان رجایی شهر مورد ضرب و شتم قرار گرفت. آقای موسیوند در تاریخ دوشنبه ۵ اردیبهشت‌ماه، از زندان رجایی شهر کرج به قرنطینه زندان اوین منتقل شد اما یک روز بعد در هشتمین روز اعتصاب غذا و در پی حال عمومی نامناسب از قرنطینه این زندان به بیمارستان طالقانی منتقل شد. وی نهایتا پس از ۱۶ روز به اعتصاب غذای خود در بیمارستان پایان داده و در تاریخ ۲۰ اردیبهشت‌ با وضعیت نامناسب پزشکی از بیمارستان طالقانی به زندان اوین بازگردانده شد.

هرانا آذرماه سال گذشته در گزارشی از تداوم درد این فعال مدنی در ناحیه کلیه و پروستات خبر داده بود. به گفته یک منبع مطلع این زندانی دچار تکرر ادرار شده و «برخی شب‌ها تا ۱۳ بار هم به دستشویی می‌رود.»

بهنام موسیوند در تاریخ ۱۲ بهمن ماه ۹۶ توسط ماموران اداره اطلاعات در منزل خود بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. آقای موسیوند در تاریخ ۲۸ اسفندماه ۹۶ با تودیع قرار از زندان آزاد شد.

بهنام موسیوند شهریورماه ۹۸ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در مرحله تجدیدنظر توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” برای وی قابل اجرا است. آقای موسیوند نهایتا در تاریخ ۲۵ خردادماه سال گذشته پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوره محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد. وی در شهریورماه ۹۹ به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد.

بهنام موسیوند، متولد ۱۳۶۶ پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت دارد.

توسط حسن حمزه زاده حیقی

حسن حمزه زاده متولد سال ٦٥ در كرج ،كارشناس رشته عمران ساختمان و فعال حقوق بشر در ايران بوده و سعى دارم در اين راه بزرگ با قدم هاى كوچك و پيوسته در راستاى هدف خود كه آزادى و برابرى و رعايت تمامى قوانين حقوق بشرى در ايران ميباشد حركت كرده و باشد كه فعاليت هاي اين حقير در جهت آگاهى رسانى و افشاگرى كار آمد بوده و به اميد روزي كه طلوع خوشيد نويد بخش انسانيتى توام با حس آزادى و رهايى از ظلم و ستم نه تنها براي مردم ايران بلكه براى تمامى جوامع بشر باشد .

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها