دومین اعدام در کمتر از یک‌هفته

با وجود تداوم هشدارهای بین‌المللی، خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی از اعدام مجیدرضا رهنورد، یک جوان دیگر، در مشهد خبر داد. همزمان حساب توییتری ١۵٠٠ تصویر نوشت که ماموران جمهوری اسلامی بدون اطلاع خانواده رهنورد، پیکر این معترض را خاکسپاری کردند.

اعدام مجیدرضا رهنورد، کشتی‌گیر، در بامداد دوشنبه در حالی صورت گرفت که تنها ۲۳ روز پس از بازداشت او در ۲۸ آبان می‌گذشت.

«دادگاه انقلاب» مشهد در روز هشتم آذر، پنج روز پس از صدور کیفرخواست، این معترض را به اعدام محکوم کرد.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی مجیدرضا رهنورد را به «حمله با سلاح سرد» در خیابان حرعاملی مشهد به دو مامور بسیجی که نام‌های آنها «حسین زینال‌زاده و دانیال رضازاده» عنوان شده متهم کرده بود.

پیش‌تر، خبرگزاری هرانا گزارش داده بود مجیدرضا رهنورد امکان بهره بردن از وکیل انتخابی نداشته و در دادگاه به او فرصتی برای دفاع از خود داده نشده است.

پس از انتشار خبر اعدام این معترض، حساب توییتری ١۵٠٠ تصویر که اخبار و گزارش‌های تصویری خیزش سراسری را پوشش می‌دهد، نوشت: «ساعت هفت صبح به خانواده‌ مجیدرضا رهنورد زنگ زدن، بیدارشون کردن گفتن برید بهشت‌ رضا قطعه ۶۶، بچه‌تون رو اعدام کردیم و خودمون خاکش کردیم.»

این اولین بار نیست که جمهوری اسلامی بدون اطلاع خانواده پیکر زندانیان سیاسی اعدام‌شده را خاکسپاری می‌کند.

پس از از اجرای حکم، غلامعلی صادقی، رییس دادگستری خراسان رضوی، از ماموران انتظامی و امنیتی به خاطر «برقراری نظم و امنیت و برخورد با اغتشاشگران وقانون‌شکنان» تشکر کرد.

پس از محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد دومین قربانی اعدام معترضان خیزش انقلابی مردم به دست جمهوری اسلامی است.

این در حالی است اعدام شکاری موجی از واکنش‌ها را در داخل و خارج ایران برانگیخته بود و مقام‌های کشورهای جهان و کنشگران از آغاز اعدام‌ معترضان و در خطر بودن جان زندانیان سیاسی ابراز نگرانی کرده بودند.

مردم ایران در نقاط مختلف با برگزاری تجمع‌ها، راهپیمایی‌ها یا سر دادن شعار، به اعدام شکاری اعتراض کردند.

همچنین به دنبال فراخوان نهادها و سازمان‌های مختلف از ایرانیان خارج از کشور برای برگزاری تجمعات، تجمع‌هایی در سراسر جهان برگزار شد. از جمله، حامد اسماعیلیون و انجمن خانواده کشته‌شدگان هواپیمای اوکراینی، خواستار حضور شهروندان با هر مرام و مسلکی، در تجمعات شدند.

۴۵ کنشگر حقوق بشر ایرانی نیز در نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل متحد از او خواستند تا به اعدام محسن شکاری و گسترش سرکوب جمهوری اسلامی واکنش نشان دهد.

در این بیانه آمده است: «تنها واکنش سریع عالی‌جناب و افکار عمومی جهانی می‌تواند ماشین اعدام و سرکوب دولت جمهوری اسلامی را متوقف کند.»

از سوی دیگر، گروهی از پزشکان ایرانی و غیر ایرانی در ویدیویی اعتراض خود را به حکم اعدام حمید قره‌حسنلو، پزشک متعرض زندانی، اعلام کردند.

توسط حسن حمزه زاده حیقی

حسن حمزه زاده متولد سال ٦٥ در كرج ،كارشناس رشته عمران ساختمان و فعال حقوق بشر در ايران بوده و سعى دارم در اين راه بزرگ با قدم هاى كوچك و پيوسته در راستاى هدف خود كه آزادى و برابرى و رعايت تمامى قوانين حقوق بشرى در ايران ميباشد حركت كرده و باشد كه فعاليت هاي اين حقير در جهت آگاهى رسانى و افشاگرى كار آمد بوده و به اميد روزي كه طلوع خوشيد نويد بخش انسانيتى توام با حس آزادى و رهايى از ظلم و ستم نه تنها براي مردم ايران بلكه براى تمامى جوامع بشر باشد .

5 9 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Ali

تا آخرين لحظه زندگي متنفرمممم از جمهوري اسلامي و حامىيانش#زن_زندگى_آزادى

امانوئل

چه بي ناموسن آخوندا

Omid

Bi sharaf

محسن

حیف به این جوان زیبا.انتقام نزدیبیک است

minaasadi

heif be in javanan vatan