تغییر ساعت آغاز کار مدارس در ایران به‌دلیل کمبود برق

تغییر ساعات فعالیت مدارس ایران به دلیل کمبود برق واکنش‌برانگیز شده و برخی از شهروندان با ارسال پیام‌های خود به ایران‌اینترنشنال اعتراضشان را به این تصمیم اعلام کرده‌اند. بعضی رسانه‌های حکومتی نیز به این تغییر ساعت معترض شده‌اند.

علی فرهادی، سخنگوی آموزش و پرورش، از تغییر ساعت کار مدارس خبر داد و گفت: «کلاس‌های شیفت صبح از ساعت شش تا ۹:۳۰ و شیفت بعد از ظهر از ۱۰ تا ۱۳ برگزار می‌شود.»

به گفته فرهادی، این تصمیم طبق مصوبه هیات وزیران و «به منظور مدیریت بهینه مصرف انرژی و کاهش ناترازی موجود» اتخاذ شده است.

او افزود: «امتحانات نهایی نیز از ۲۷ همین ماه در همین ساعات برگزار خواهد شد. همچنین، تاسیسات سرمایشی مدارس بعد از ساعت ۱۳ خاموش خواهد شد تا مصرف انرژی کاهش یابد.»

فرهادی درباره مدارس دو نوبته نیز گفت: «این‌گونه برنامه‌ریزی شده که از ساعت شش صبح الی ۹:۳۰، شیفت صبح و از ساعت ۱۰ تا ۱۳ هم شیفت بعد از ظهر برگزار شود.»

یکی از شهروندان با ارسال پیامی صوتی به ایران‌اینترنشنال، درباره تغییر ساعت مدارس شیفت صبح به ساعت شش گفت: «این هم دستاورد جمهوری اسلامی است که به‌خاطر نبود برق، بچه‌ها باید به این زودی به مدرسه بروند.»

وب‌سایت تابناک نیز در مطلبی نوشت: «گویی قرار است دانش‌آموزان، قربانیان بی‌صدای این ناترازی انرژی و ناتوانی مدیریتی شوند تا شاید تب بحران انرژی با فرافکنی به خوابی سنگین فرو رود! این یا نشانه مدیریت ناکارآمد و بی فکر در پهنه آموزش است یا اعترافی خاموش به فروپاشی زیرساخت‌های انرژی.»

در ادامه این مطلب آمده است: «آیا کسی پرسیده که چگونه می‌توان بر لوح خسته‌ ذهن کودکان خواب‌زده، نقش دانش را کَند؟ آیا سنجیده‌اند که بار این تغییر نابه‌هنگام چگونه بر دوش خانواده‌ها، به ویژه مادران، فرود خواهد آمد؟»

بیشتر بخوانید: تعطیلی‌ مکرر مدارس بر یادگیری دانش‌آموزان تاثیر منفی گذاشته است

یک مجری صداوسیما نیز در برنامه «تهران ۲۰» گفت: «آموزش و پرورش برای همراهی حداقل ژستی بگیرد که در واقعیت بگنجد.»

برخی از شهروندان هم از دیر اعلام شدن این تصمیم انتقاد کردند.

یک کاربر نیز نوشت: «اول ساعت کار ادارات را کردند شش صبح، بعد برای حل مشکل پدر و مادرهای شاغل ساعت مدارس را تغییر دادند. هر کاری می‌کنند تا ساعت رسمی را تغییر ندهند.»

مجلس شورای اسلامی اواخر سال ۱۴۰۱ تصمیم گرفت قدرت هیات وزیران در زمینه تغییر رسمی ساعت کشور را در اختیار بگیرد و قانون تغییر ساعت را با توجیه «وارداتی» و «غیر‌بومی» بودن لغو کرد.

این قانون از سال ۱۳۸۶ تصویب و اجرا شده بود.

تغییر در برنامه فعالیت مدارس در شرایطی است که وزارت آموزش و پرورش پیش‌تر به تاثیر منفی تصمیم‌های مشابه بر کیفیت یادگیری دانش‌آموزان اذعان کرده است.

از سوی دیگر فرهادی دوم فروردین در مصاحبه با ایرنا، خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی، گفت که یک روز تعطیلی مدارس حدود هزار میلیارد تومان هزینه دارد و آموزش مجازی نمی‌تواند جایگزین موثری برای آموزش حضوری باشد.

توسط حسن حمزه زاده حیقی

حسن حمزه زاده متولد سال ٦٥ در كرج ،كارشناس رشته عمران ساختمان و فعال حقوق بشر در ايران بوده و سعى دارم در اين راه بزرگ با قدم هاى كوچك و پيوسته در راستاى هدف خود كه آزادى و برابرى و رعايت تمامى قوانين حقوق بشرى در ايران ميباشد حركت كرده و باشد كه فعاليت هاي اين حقير در جهت آگاهى رسانى و افشاگرى كار آمد بوده و به اميد روزي كه طلوع خوشيد نويد بخش انسانيتى توام با حس آزادى و رهايى از ظلم و ستم نه تنها براي مردم ايران بلكه براى تمامى جوامع بشر باشد .

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها