بازداشت بردین جعفری هنرمند کُرد

در ادامه بازداشت‌های گسترده شهروندان کُرد به دلیل برگزاری و شرکت در مراسم‌های نوروز از شهر آبدانان ایلام تا شهر اشنویه (شنو)، اینبار بردین جعفری (حمزه جعفری) هنرمند کُرد توسط نیروای اطلاعات سپاه در شهر گیلانغرب (گیَلان) بازداشت شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ (٣ می‌۲۰۲۴)، نیروهای اطلاعات اطلاعات سپاه با هجوم به منزل حمزه جعفری معروف به “بردین جعفری” هنرمند کُرد و از فعالین مدنی شهر گیلانغرب در استان کرمانشاه (کرماشان) اقدام به بازداشت وی کرده‌اند.

یک منبع مطلع در اینباره به هه‌نگاو گفت: “نیروهای اطلاعات سپاه که ماسک بر صورت داشته ومسلح نیز بوده‌اند، بدون ارائه مجوز قضایی با بالا رفتن از دیوار منزل اقدام به ایجاد فضای رعب و وحشت کرده‌اند”.

بردین جعفری در مراسم نوروز شهر گیلانغرب که علی‌رغم  تهدید نهادهای امنیتی با حضور بیش از ۳۰ هزار نفر برگزار شد چندین سرود حماسی از جمله سرود “پایه‌ر بمینی کوردستانه‌گم” (پایدار بمانی کوردستانم) را اجرا کرده بود.

وی پیشتر نیز به مناسبت‌هایی همچون روز جهانی زن، روز جهانی زبان مادری، نوروز و مقاومت عفرین سرودهای تحت عناوین “ژن”، “هاوزوان”، “یه‌که‌شناس” و “نیشتمان” را به زبان کُردی منتشر کرده بود.

قابله ذکر است که بردین جعفری علاوه بر فعالین هنری در زمینه فعالیت‌های مدنی نیز فعال بوده و در جریان جمع‌آوری کمل‌های مردمی برای مردم خسارت دیده در زلزله سرپل‌ذهاب و سیل لرستان نقش پررنگی ایفا کرده است.

با احتساب این مورد و با استناد به آمار هه‌نگاو، نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران طی ماه گذشته دست‌کم ۳۲ شهروند کُرد را به دلیل برگزاری و شرکت در مراسم‌های ویژه نوروز در شهرهای کارزان، آبدانان، ملک‌شاهی، ایلام، گیلان‌غرب، بوکان وسنندج، پیرانشهر، میاندوآب و اشنویه بازداشت و صدها تن دیگر را احضار و مورد نازجویی قرار داده‌اند.

توسط حسن حمزه زاده حیقی

حسن حمزه زاده متولد سال ٦٥ در كرج ،كارشناس رشته عمران ساختمان و فعال حقوق بشر در ايران بوده و سعى دارم در اين راه بزرگ با قدم هاى كوچك و پيوسته در راستاى هدف خود كه آزادى و برابرى و رعايت تمامى قوانين حقوق بشرى در ايران ميباشد حركت كرده و باشد كه فعاليت هاي اين حقير در جهت آگاهى رسانى و افشاگرى كار آمد بوده و به اميد روزي كه طلوع خوشيد نويد بخش انسانيتى توام با حس آزادى و رهايى از ظلم و ستم نه تنها براي مردم ايران بلكه براى تمامى جوامع بشر باشد .

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها