اعدام در یزد

حکم ۹ زندانی که پیشتر بابت اتهامات محاربه از طریق بغی و قیام مسلحانه به اعدام محکوم شده بودند اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، ۹ زندانی متهم به محاربه اعدام شدند.

بر اساس این گزارش پس از برگزاری جلسات رسیدگی به پرونده با حضور متهمان و وکلای آنها، دادگاه این ۹ متهم را به اعدام محکوم کرده بود. در نهایت پس از تایید حکم دادگاه از سوی دیوان عالی کشور، حکم اعدام آنها اجرا شد.

پرونده این متهمان به اتهام محاربه از طریق بغی و قیام مسلحانه و نگهداری سلاح جنگی، با نیابت قضایی به دادسرای عمومی و انقلاب تهران ارجاع شده بود. این پرونده پس از انجام تحقیقات و صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال شده بود.

در این گزارش در رابطه با جزئیات این پرونده ادعا شده است: “در بهمن ماه ۱۳۹۶، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران از انهدام یک تیم مرتبط با داعش در منطقه غرب کشور خبر داد. به گفته پاکپور، داعش قصد داشت با اعزام عناصر خود به داخل ایران، در شهر‌های مرزی و مرکزی کشور چند علمیات تروریستی انجام دهد. در یک عملیات نظامی، تعدادی از افراد مرتبط با داعش کشته شدند و تعدادی دیگر از آنها دستگیر شدند. همچنین سه تن از نیروهای نظامی در این عملیات کشته شدند. از متهمان انواع سلاح‌های جنگی، مهمات، اسلحه تیربار، ۵۰ عدد نارنجک، تعدادی دوربین ترمال، کلت کمری و مقادیر زیادی مهمات و خشاب کشف شده بود.”

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۲۰۲۴، دست‌ کم ۹۳۰ تن در زندان‌های کشور اعدام شده‌اند؛ رقمی که بالاترین میزان اعدام ثبت‌شده در دست‌کم ۱۲ سال گذشته به‌ شمار می‌رود. با این حال، مقامات زندان و سایر نهادهای مسئول تنها حدود ۶ درصد از این اعدام‌ها را بطور رسمی اعلام کرده‌اند؛ مسئله‌ای که بیانگر فقدان شفافیت، پنهان‌ کاری ساختاری و نبود سازوکارهای پاسخ‌ گویی در روند اجرای مجازات اعدام در ایران است.

توسط حسن حمزه زاده حیقی

حسن حمزه زاده متولد سال ٦٥ در كرج ،كارشناس رشته عمران ساختمان و فعال حقوق بشر در ايران بوده و سعى دارم در اين راه بزرگ با قدم هاى كوچك و پيوسته در راستاى هدف خود كه آزادى و برابرى و رعايت تمامى قوانين حقوق بشرى در ايران ميباشد حركت كرده و باشد كه فعاليت هاي اين حقير در جهت آگاهى رسانى و افشاگرى كار آمد بوده و به اميد روزي كه طلوع خوشيد نويد بخش انسانيتى توام با حس آزادى و رهايى از ظلم و ستم نه تنها براي مردم ايران بلكه براى تمامى جوامع بشر باشد .

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها