به دنبال برگزاری «کنسرت فرضی» توسط پرستو احمدی، خواننده به همراه شماری از نوازندگان او در کاروانسرای دیر گچین قم، این کاروانسرای تاریخی پلمب شده و مدیر میراث فرهنگی قم از سمت خود برکنار شد. همچنین مدیر کاروانسرا به علت آنچه “تخلف از ضوابط بهره برداری” عنوان شده، به دادگاه معرفی شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صدا و سیما، برخوردهای قضایی با عوامل مرتبط با برگزاری یک “کنسرت فرضی” در کاروانسرای تاریخی قم همچنان ادامه دارد.
رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری گفت: “مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و مدیر صندوق احیای بناهای تاریخی استان قم را به علت سهلانگاری برکنار کردیم. کاروانسرای دیرگچین پلمب و مدیر کاروانسرا به علت تخلف از ضوابط بهره برداری به دادگاه استان قم معرفی شد.”
پرستو احمدی، خواننده، به همراه تعدادی از نوازندگان خود، چندی پیش کنسرتی نمادین و بدون تماشاگر را در کاروانسرای دیر گچین قم برگزار کردند که بهصورت زنده از صفحه یوتیوب پرستو احمدی پخش شد. انتشار این ویدیو منجر به تشکیل پرونده قضائی علیه آنها شد.
پس از مدت کوتاهی، خانم احمدی، احسان بیرقدار، نوازنده پیانو و سهیل فقیهنصیری، نوازنده گیتار الکتریک بازداشت شدند. خبرگزاری تسنیم با انتشار گزارشی به نقل از رئیس مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی استان مازندران اعلام کرد که “پس از تولید و انتشار ویدئویِ خارج از عُرف و ارزشهایِ اجتماعی توسط خانم پرستو احمدی در فضای مجازی، ایشان به پلیس امنیت عمومی دعوت و مقرر شد تا به مرجع قضایی مراجعه نمایند.”
شامگاه ۲۴ آذرماه دو نوازنده مرد این کنسرت با قرار تامین کیفری آزاد شدند. پرستو احمدی نیز ساعت ۳ بامداد روز بعد با شرایطی مشابه از بازداشت آزاد شد.
روز دوشنبه ۳ دی ماه، این افراد در دادسرای ناحیه ۳۸ امنیت اخلاقی تهران مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند. در پایان این جلسه که با حضور وکلای مدافع آنها برگزار شد، جملگی با قرار وثیقه آزاد شدند.
میزان مبلع وثیقه تودیع شده برای خانم احمدی سه میلیارد تومان و برای نوازندگان او دو میلیارد تومان گزارش شد.
همچنان از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.
درباره پرستو احمدی
پرستو احمدی، متولد فروردین ۱۳۷۶ در نوشهر، خواننده و فارغالتحصیل کارگردانی از دانشگاه سوره، پیشتر با بازخوانی قطعه «از خون جوانان وطن» عارف قزوینی در جریان اعتراضات ۱۴۰۱ به شهرت رسید. او سابقه انتشار آثار موسیقی متعددی از جمله بازخوانی قطعات فولکلور مازندرانی و ترانههایی از باباطاهر و اخوان ثالث را در کارنامه خود دارد.
سابقه بازداشتهای هنری در ایران
بر اساس گزارشهای خبرگزاری هرانا، در سالهای اخیر دهها هنرمند به دلیل فعالیتهای هنری یا بیان هنری مرتبط با موضوعات اجتماعی و سیاسی بازداشت یا با محدودیتهای جدی مواجه شدهاند. مقامات امنیتی و قضایی اغلب به بهانههای مبهم نظیر «ترویج فساد» یا «تبلیغ علیه نظام» اقدام به تعقیب و بازداشت هنرمندان میکنند.