امیرسالار داودی به کرونا در زندان اوین

امیر سالار داودی، وکیل دادگستری محبوس در زندان اوین به کرونا مبتلا شده است. آقای داودی علیرغم شرایط نامناسب جسمانی از رسیدگی پزشکی محروم مانده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امیر سالار داودی، وکیل دادگستری در زندان اوین به کرونا مبتلا شده است.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «امیر سالار داودی از روز پنجشنبه ۱۳ مردادماه تا به امروز دچار تب و لرز و بدن درد شده و بهداری زندان تاکنون از انجام تست کرونا ممانعت کرده و آقای داودی از رسیدگی پزشکی محروم مانده است. وی هم اکنون در سالن ۲ بند ۴ زندان اوین بسر میبرد.»

لازم به ذکر است، امیر سالار داودی، روز یکشنبه ۵ تیرماه امسال، به صورت ناگهانی برای بررسی پرونده خود به دادسرای اوین مراجعه کرده بود که درنهایت بازداشت و برای اجرای حکم به زندان منتقل شد.

آقای داودی پیشتر در تاریخ ۱۰ آذر ۱۴۰۰، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به مستشاری آقایان خلیلی و عباس‌ علی حوزان، از بابت اتهام توهین به رهبری به دو سال حبس و از بابت اتهام تشویش اذهان عمومی به دو سال حبس و همچنین از بابت “تشکیل گروه ضد امنیتی” به ده سال حبس مجموعا به ۱۴ سال زندان محکوم شده بود. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۱۰ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “تشکیل گروه ضد امنیتی” در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.

یک منبع مطلع از روند پرونده قضایی آقای داودی به هرانا گفت: “جلسه دادگاه تجدید نظر در حالی به صورت غیر علنی و در نبود حضور نماینده داستان برگزار شد که با استناد به رای صادره در دادگاه بدوی، اتهامات وارده بر این وکیل دادگستری جز اتهامات مشمول ماده ۳۰۲ آیین دادرسی کیفری است که بر همین اساس دادگاه تجدید نظر می بایست حضوری و با حضور نماینده دادستان به صورت علنی برگزار می شد؛ در حالی که هیچ یک از این موارد رعایت نشد و صورت نگرفت”.

پرونده وی پیشتر جهت اجرای حکم حبس به شعبه ۱ واحد اجرای احکام دادسرای اوین ارجاع داده شده بود.

در مرداد سال گذشته علیرغم نقض حکم ۳۰ سال حبس و ۱۱۱ ضربه شلاق امیرسالار داودی در دیوان عالی کشور، امیر رئیسیان وکیل مدافع آقای داودی، از تایید این حکم توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد خبر داده بود. وی طی یادداشتی در صفحه شخصی خود در این خصوص نوشته بود: “شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با اعتقاد به اینکه حکم دیوان عالی کشور اشتباه بوده است، عیناً حکم اولیه (شعبه ۱۵) را تایید کرده است”. امیر رئیسیان گفته بود که نسبت به حکم صادره درخواست تجدیدنظر خواهد کرد.

پیش از این جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات امیرسالار داودی، در تاریخ ۲۲ تیرماه ۱۴۰۰ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود.

درخواست اعاده دادرسی پرونده امیرسالار داودی، توسط شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور پذیرفته شده و پرونده وی جهت رسیدگی مجددا به شعبه هم عرض (شعبه ۲۸) ارسال شده بود. وی نهایتا در تاریخ ۲۳ خردادماه ۱۴۰۰ پس از سپری حدود ۲ سال و ۷ ماه زندان به صورت موقت و با تودیع قرار وثیقه ۲ میلیارد تومانی از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد.

آقای داودی که سومین سال از دوران محکومیت خود را بدون مرخصی در زندان سپری می کرد، پیشتر در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ به دلایل نامعلومی از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده بود.

امیرسالار داودی در تاریخ ۲۹ آبان‌ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تفهیم اتهام به زندان اوین منتقل شد. مامورین پیش از بازداشت دفتر کار و منزل وی را مورد تفتیش قرار داده‌ و تعدادی از پرونده‌ها و وسایل شخصی وی را نیز ضبط کردند.

این وکیل دادگستری در تاریخ ۱۱ خرداد ۹۸، بر اساس حکمی که توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران علیه وی صادر شد به ۳۰ سال حبس تعزیری و ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم شد که از این میزان، مجازات اشد یعنی ۱۵ سال حبس قابل اجرا خواهد بود. این محکومیت مردادماه همان سال عینا تایید شد.

آقای داودی در تاریخ ۱۳ خردادماه ۹۸، پس از گذشت ۱۹۰ روز از زمان بازداشت، از بازداشتگاه حفاظت قوه قضاییه به بند عمومی زندان اوین منتقل شد.

امیرسالار داودی پیشتر از تاریخ ۲۷ اسفندماه ۹۹، به همراه تعدادی از زندانیان سیاسی زندان اوین در اعتراض به جابجایی های متعدد زندانیان سیاسی بخصوص اسماعیل عبدی فعال صنفی معلمان زندانی، دست به اعتصاب غذا زده و در تاریخ ۳ فروردین ماه ۱۴۰۰، به دنبال درخواست اسماعیل عبدی و اعضای شورای تشکل های کانون وکلای دادگستری به اعتصاب غذای خود پایان داد.

این وکیل دادگستری تاکنون وکالت بسیاری از پرونده‌های زندانیان و متهمین سیاسی از جمله سهیل عربی، زینب جلالیان و سعید شیرزاد را بر عهده داشته است.

توسط حسن حمزه زاده حیقی

حسن حمزه زاده متولد سال ٦٥ در كرج ،كارشناس رشته عمران ساختمان و فعال حقوق بشر در ايران بوده و سعى دارم در اين راه بزرگ با قدم هاى كوچك و پيوسته در راستاى هدف خود كه آزادى و برابرى و رعايت تمامى قوانين حقوق بشرى در ايران ميباشد حركت كرده و باشد كه فعاليت هاي اين حقير در جهت آگاهى رسانى و افشاگرى كار آمد بوده و به اميد روزي كه طلوع خوشيد نويد بخش انسانيتى توام با حس آزادى و رهايى از ظلم و ستم نه تنها براي مردم ايران بلكه براى تمامى جوامع بشر باشد .

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها