محمدحسین سپهری، زندانی سیاسی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد در پی گشایش پرونده جدید روز چهارشنبه ۲۳ شهریورماه، به دادگاه انقلاب مشهد احضار شد و مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۱، محمدحسین سپهری، زندانی سیاسی به دادگاه انقلاب مشهد احضار شد و مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.
یک منبع مطلع با اعلام این خبر به هرانا گفت: “آقای سپهری که از ابتدای امسال سه بار به دادگاه احضار شده، روز چهارشنبه توسط شعبه ۹۰۱ بازپرسی دادگاه انقلاب مشهد از بابت اتهام «توهین به رهبری» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.”
این منبع مطلع در ادامه افزود: “محمدحسین سپهری از بیماریهایی چون فشار خون رنج میبرد و علیرغم تایید پزشکی قانونی مبنی بر عدم تحمل حبس که دو سال پیش صادر شده، او با گذشت ۳۷ ماه از دوران محکومیت خود، تاکنون از اعزام به مرخصی درمانی حتی به مدت یک ساعت نیز محروم مانده. پزشک قانونی اعلام کرده بود، اگر مراقبتهای درمانی در خصوص او انجام نشود میتواند منجر به سکته مغزی او شود.”
گفتنی است، محمدحسین سپهری و کمال جعفری یزدی، در روزهای پایانی خردادماه ۱۴۰۰، توسط مسئول بند ۶/۱ این زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند. وی هم اکنون بهمراه آقایان کمال جعفری یزدی و هاشم خواستار در بند ۶/۱ زندان وکیل آباد در یک اتاق بسر میبرند.
محمدحسین سپهری در تاریخ ۲۰ مردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی به مدت ۱۰۱ روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات در بازداشت بسر برد و سپس به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد، نهایتا وی در بهمن ماه ۹۸ توسط شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. این محکومیت فروردینماه سال ۹۹ توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد.
پیشتر، در تیرماه سال ۹۸، حکم ۶ ماه انفصال از خدمت محمدحسین سپهری، دبیر درس فیزیک دبیرستانهای مشهد توسط هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری آموزش و پرورش تایید شده بود. هیئت بدوی تخلفات اداری آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در تاریخ ۱۹ اسفندماه سال ۹۷ آقای سپهری را از بابت اتهام “حضور در تحصنهای غیرقانونی، ترک خدمت در خلال ساعات موظف اداری و توهین به رهبری” به ۶ ماه انفصال از خدمت محکوم کرد. دلیل صدور این حکم علیه آقای سپهری مشارکت وی در تحصن سراسری معلمان در تاریخ ۲۲ و ۲۳ آبانماه سال گذشته عنوان شده و از آن به عنوان “حضور در تحصن غیرقانونی” یاد شده بود.
لازم به یادآوری است، اواسط مردادماه ۹۸ نامه ای با امضای ۱۴ تن از کنشگران مدنی مبنی بر استعفای آیت الله خامنه ای منتشر شده بود. با انتشار این نامه شماری از امضاکنندگان بازداشت و برخی دیگر نیز تحت فشار قرار گرفتند. هم اکنون محمد نوری زاد، هاشم خواستار، عبدالرسول مرتضوی و چند تن دیگر از امضاکنندگان این بیانیه دوران محکومیت خود را در زندان سپری میکنند و تعدادی نیز با قرار وثیقه آزاد شدهاند.