یک زن جوان ۱۹ ساله به نام زینب حسینخانی، توسط پدر خود با “انگیزه ناموسی” به طرز فجیعی به قتل رسیده است. متهم بازداشت شده اما شاکی ندارد و طبق قوانین جمهوری اسلامی ممکن است به زودی آزاد شود.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ (۱۹ فوریه ۲۰۲۴)، در خیابان بهارستان شهر نجفآباد استان اصفهان یک زن ۱۹ ساله به نام زینب حسینخانی با “انگیزه ناموسی” و به بهانه داشتن رابطه با یک مرد جوان توسط پدرش به قتل رسیده است.
یک منبع آگاه در این مورد، گفت: «متهم، ابتدا تلاش کرده از طریق خفه کردن دختر خود را به قتل برساند و در پایان، ضربات متعدد آجر را به ناحیه سرش وارد آورده و در دم جانش را از دست داده است.»
قابل ذکر است که مادر زینب ۱۰ سال پیش فوت کرده و پدر متهم به قتل این زن جوان قربانی قتل ناموسی و زهرا، خواهر سیزده سالهاش از چند سال قبل اجازه داشتن ارتباط اجتماعی با بستگان را نداده است.
ههنگاو مطلع شده است که مراسم خاکسپاری زینب روز چهارشنبه و بدون حضور خانواده مادری و همکلاسیهایش برگزارش شده است.
به گفته یکی از نزدیکان زینب، فرد قاتل هر چند بازداشت شده است، اما شاکی خصوص ندارد و از آنجایی که مادر زینب ۱۰ سال پیش فوت شده احتمال میرود که به زودی آزاد شود و جان دیگر خواهر زینب به نام زهرا که تنها ۱۳ سال دارد در خطر میافتد.
طبق ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات): هر کس مرتکب قتل عمد شود و شاکی نداشته یا شاکی داشته ولی از قصاص گذشت کرده باشد یا بهر علت قصاص نشود در صورتی که اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد دادگاه مرتکب را به حبس از سه تا ده سال محکوم مینماید.
این ماده موجب شده است که در موارد ارتکاب قتل ناموسی توسط پدر، برادر و شوهر؛ قاتل از مجازات مصون بماند.
لازم به ذکر است که قتلهای منتسب به قتل ناموسی بخشی از مجموعه قتلهای زنکشی را شامل میشوند. همچنین همه موارد قتلهای با انگیزههای زنکشی شامل زنان نمیشوند. در بسیاری از موارد جامعه کوئیر به شکل خاص قربانی قتلهای منتسب به قتلهای ناموسی است. همچنین در بسیاری از قتلهای ناموسی خود مردان قربانی قتلهایی با این انگیزه هستند.
سازمان حقوق بشری ههنگاو، نسبت به قتلهای ناموسی به طور کلی و خاصه در رابطه با موارد متعدد زنکشی و کوئیرکشی در ایران و نداشتن آمار دقیق در این رابطه هشدار میدهد. در قوانین جمهوری اسلامی خاصه در مورادی که زنان، فرزندان و جامعه کوئیر قربانی قتلهای اینچنین باشد، هیچ وضعیت عادلانهای وجود ندارد. ساختار قانونی در ایران در حاکمیت جمهوری اسلامی قتلهایی از این دست را تشویق و ترغیب میکند.