قوه قضاییه جمهوری اسلامی همچنان به صدور احکام سنگین و وارد کردن اتهام محاربه علیه معترضان ادامه میدهد و گزارشها از ادامه شکنجه معترضان زندانی و افزایش فشار بر خانوادههای آنان خبر میدهد.
بر اساس اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، ۱۱ کارگر رستوران «تراس» لواسان بیش از دو ماه پیش بازداشت و ۵ نفر از آنها به محاربه متهم شدهاند.
علی جهانگیری ۲۵ ساله، مهدی شیرانی ۲۶ ساله و سینا محمدرضایی ۲۷ ساله به محاربه متهم و در بند ۲۰۹ زندان اوین هستند.
از سوی دیگر، کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان اعتراضات در گزارشی اعلام کرد که جواد روحی، معترض محکوم شده به سه بار اعدام در آمل، به دلیل شکنجههای متعدد در روزهای اول بازداشت «قدرت تکلم و کنترل ادرار» خود را از دست داده بود.
بر اساس گزارش کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان اعتراضات، یک شب وضعیت جواد روحی در جریان بازجوییها چنان وخیم شده که او را عریان به میان کریدور بند منتقل کرده و برای کنترل علایم حیاتی دکتر را همانجا بالای سر او بردند.
مجید کاوه که پس از صدور حکم اعدام به عنوان وکیل جواد روحی تعیین شده، درتوییتر نوشته بود: «موكل ايرادات اساسی و حائز اهميتى نسبت به تحقيقات مقدماتى داشته كه يقيناً طى روزهاى آتى در فرجامخواهى به ديوان عالى كشور منعكس خواهد شد.»
جواد روحی به مواردی چون «تخریب اموال و تاسیسات عمومی» و «ارتداد از طریق آتش زدن قرآن کریم و توهین به مقدسات» متهم شده است.
از سوی دیگر، پدر سهند نورمحمدزاده، جوان معترض محکوم به اعدام که با فرجامخواهی پرونده او به دادگاه انقلاب ارجاع شده، گفت که پسرش که همه او را «ورزشکار ورزیده» میشناختند، نزدیک به ۳۰ کیلوگرم از زمان بازداشت کاهش وزن داشته است.
حسین صادقی، پدر آرش صادقی، زندانی سیاسی، نیز در توییتی خبر داد که او از ۱۱ روز پیش ممنوعالتماس شده و پس از پیگیری خانواده مشخص شد که این ممنوعیت به دستور دادستانی و به مدت دو ماه اجرا خواهد شد.
شوراهای صنفی دانشجویان نیز خبر داد که از۳۳ دانشجوی بازداشت شده دانشگاه فردوسی مشهد، ۲۹ نفر با وثیقههایی بین ۵۰۰ میلیون تا دو میلیارد تومان آزاد شدهاند و هنوز چهار دانشجو در بازداشت هستند.
طبق اعلام شوراهای صنفی دانشجویان، بیش از ۹۰ دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد با حکم کمیته انضباطی تعلیق شدند و تعداد زیادی نیز برای مدتی ممنوعالورود بودند.
از سوی دیگر، بر اساس گزارشها، خانواده دنیا فرهادی، دانشجوی جانباخته اهل ایذه که جسدش مدتی پس از ناپدیدشدنش در کنار رود کارون پیدا شده بود، در ارتباط با برگزاری مراسم چهلمش تحت فشار قرار گرفته و به فرمانداری ایذه احضار شدهاند.
بر اساس این گزارشها، از خانواده دنیا فرهادی تعهد گرفته شده تا روز پنجشنبه در مراسم چهلم فرزندشان حاضر نشوند.
همچنین بر اساس گزارشها و ویدیوهای منتشر شده، نیروهای سپاه پاسداران و نیروی انتظامی در نقاط ورودی و خروجی زاهدان موانع بتنی و ایست بازرسی ایجاد کردهاند.
در همین حال، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه، اعلام کرد که فائزه هاشمی در حال گذراندن حکم زندان ۱۵ ماه زندان به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» است و در پرونده دیگری به اتهام «توهین به مقدسات» نیز ۳۷ ماه زندان محکوم شده است.
با ادامه صدور احکام سنگین علیه معترضان، جمعی از وکلا و اساتید حقوق در نامهای به غلامحسین محسنیاژهای، رییس قوه قضاییه، درباره ممانعت از حضور وکلای تعیینی زندانیان اعتراضات در دادسرا و دادگاهها انتقاد کردند.
این حقوقدانان خاطرنشان کردند که چند شعبه خاص از دادگاههای انقلاب «با تجری نسبت به قانون و بیتوجهی به موازین حقوقی و شرعی، مانع از حضور وکیل انتخابی در مرحله رسیدگی و دادرسی شده و اعتبار دادرسی و احکام قضایی را زایل میکنند.»
جعفر کوشا، رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، نیز در نامهای به رییس دیوان عالی کشور اعلام کرد که برخی از دادگاههای انقلاب از جمله شعبه یکم دادگاه انقلاب کرج و شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران از پذیرش وکلای انتخابی متهمان خودداری میکنند.
بر اساس نامه جعفر کوشا، رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) به رییس دیوان عالی کشور، برخی دادگاههای انقلاب از پذیرش وکلای تبصره ماده ۴۸ قانون آییندادرسی کیفری(وکلای مورد تایید قوه قضاییه) در مرحله تحقیقات مقدماتی خودداری میکنند.
هر قاضييكه دستش به جان و پول ملت ايران آغشته باشه در آينده به دادگاه كشيده خواهد شد و اشد مجازات را برايه آنها در نظر خواهيم گرفت
دقیقا شبیه دادگاه نورنبرگ در آلمان علیه نازی ها