جلوگیری اماکن از پذیرایی در مراسم یادبود درگذشتگان بهائی

بنابر اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، در روزهای ۲۴ آذر و ۲۶ مهر، مراسم‌ یادبود نورا ایمانی و گلدانه دارابی، دو شهروند درگذشته بهائی در یک رستوران شهر ساری لغو شد و مسئولان رستوران‌ها به بستگان متوفیان گفتند به دستور اداره اماکن اجازه نداریم به بهائیان غذا بدهیم.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروندان بهائی به ایران اینترنشنال گفت: «روز جمعه ۲۴ آذرماه بازماندگانِ نورا ایمانی متوفی بهائی برای پذیرایی مدعوین مراسم یادبود متوفی به رستوران محل پذیرایی رفتند اما با وجود هماهنگی قبلی، وقتی مسئول رستوران از اعتقاد مذهبی آن‌ها مطلع شد از پذیرش خودداری کرد.

به گفته این منبع آگاه، این مساله در حالی صورت گرفته که اکثریت دعوت‌شدگان از اقوام مسلمان خانواده ایمانی بودند.

این منبع مطلع به ایران اینترنشنال گفته: «در تاریخ ۲۶ مهرماه امسال برای برگزاری مراسم یابود گلدانه دارابی، بستگان این شهروند بهائی درگذشته با رستوران هماهنگ کردند حتی هزینه مراسم را با احتساب مهمانان دعوت شده پرداخت کردند اما پس از حضور دعوت‌شدگان در رستوران از ورود آنها جلوگیری شد.»

این منبع مطلع گفته که «مسئولان این رستوران دلیل این اقدام خود را قانونی عنوان کردند و گفتند از اداره اماکن ساری به ما دستور داده‌اند به بهائیان غذا ندهیم و اگر از اول می‌دانستیم بهائی هستید، به شما می‌گفتیم.»

نورا ایمانی، شهروند بهائی درگذشته

احضار دو شهروند بهائی به اداره اطلاعات قائمشهر

در همین حال بر اساس گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال، فواد لقایی و کیومرث اکبری، دو تن از شهروندان بهائی ساکن قائمشهر طی تماس‌های تلفنی به اداره اطلاعات این شهر احضار شدند.

لقایی و اکبری در این تماس‌ها به ماموران وزارت اطلاعات گفته‌اند حتما باید احضاریه کتبی از طرف مرجع قضایی دریافت کنند و در آن صورت هم تنها در دادگاه حاضر می‌شوند و بدون احضاریه کتبی به نهادهای امنیتی نمی‌روند.

یک منبع نزدیک به این شهروندان بهائی در این رابطه به ایران اینترنشنال گفته که «ماموران وزارت اطلاعات در پاسخ آنها را تهدید کرده‌اند و گفته‌اند در صورتی خود را به اداره اطلاعات معرفی نکنند به شیوه سخت‌گیرانه‌تری با آنها برخورد خواهد شد.»

این دو شهروند بهائی از جمله یازده شهروند بهائی‌اند که در روزهای اخیر در شعبه شش بازپرسی دادسرای این شهر برایشان پرونده تشکیل شده است.

خانه‌های این شهروندان بهائی روز ۲۴ مهر ۱۴۰۲ به دنبال یورش نیروهای امنیتی تفتیش شد و ماموران امنیتی شماری از وسایل شخصی آن‌ها از جمله کتاب‌ها و گوشی‌های تلفن همراهشان را ضبط کردند.

فواد لقایی و کیومرث اکبری

در ماه‌های گذشته فشار نهادهای امنیتی و قضایی بر شهروندان بهائی تشدید شده است.

در همین رابطه جامعه جهانی بهائی روز ١٣ آذر در بیانیه‌ای به شرح «روش‌های جدید و بسیار خشن‌تر» پرداخت که «جمهوری اسلامی برای سرکوب بهائیان» از آن‌ها استفاده می‌کند.

منابع غیررسمی می‌گویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی می‌کنند اما قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت می‌شناسد.

بهائیان بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ و استقرار جمهوری‌اسلامی به طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

توسط حسن حمزه زاده حیقی

حسن حمزه زاده متولد سال ٦٥ در كرج ،كارشناس رشته عمران ساختمان و فعال حقوق بشر در ايران بوده و سعى دارم در اين راه بزرگ با قدم هاى كوچك و پيوسته در راستاى هدف خود كه آزادى و برابرى و رعايت تمامى قوانين حقوق بشرى در ايران ميباشد حركت كرده و باشد كه فعاليت هاي اين حقير در جهت آگاهى رسانى و افشاگرى كار آمد بوده و به اميد روزي كه طلوع خوشيد نويد بخش انسانيتى توام با حس آزادى و رهايى از ظلم و ستم نه تنها براي مردم ايران بلكه براى تمامى جوامع بشر باشد .

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها